´╗┐

Naruto ,,Dream ,, Sasuke,Sakura | Biografia

Temat: Miesi─ůczka
...nasienia m─Ö┼╝a,kt├│re kwalifkuje sie na in vitro),dlatego sama chcia┼éabym jak najwi─Öcej wiedzie─ç co si─Ö ze mn─ů dzeje.Mam wi─Öc serdeczn─ů pro┼Ťb─Ö o udzelenie mi wskaz├│wki jak─ů terapie ma Pan na my┼Ťli i czy moje problemy s─ů stanem przej┼Ťciowym?Czy podwy┼╝szony wynik FSH powinien mnie zaniepokoi─ç?Jest to dla mnie istotne przede wszystkim dlatego ,┼╝e nie mamy dzieci i rozpoczeli┼Ťmy rozpaczliwe starania o dzidziusia. Poziom FSH mie┼Ťci si─Ö w normie. Plamienia przedmiesi─ůczkowe mog─ů by─ç skutecznie leczone ale zlecenie lek├│w musi nast─ůpi─ç po wykonaiu badania ginekologizcnego i bardzo trudno a wr─Öcz niemo┼╝liwe jest zlecanie lek├│w przez internet. Prosz─Ö o konsultacj─Ö z kompetentnym ginekologiem specjalizuj─ůcym si─Ö w leczeniu niep┼éodno┼Ťci. Z powa┼╝aniem Jan Domitrz <font size=-1>[ Ta wiadomo┼Ť─ç zosta┼éa zmieniona przez: jan domitrz dnia 2002-04-12 08:54 ]</font>...
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=307



Temat: Dolegliwo┼Ťci przedmiesi─ůczkowe.
Panie Doktorze! Jak co miesi─ůc pojawi┼éy si─Ö moje plamienia przedmiesi─ůczkowe.Jak mo┼╝na si─Ö ich pozby─ç.Duphaston ich nie likwiduje, hormony w II fazie (estrogeny,progesteron) s─ů niskie.Czy to moja endometrioza sprawia ┼╝e one powracaj─ů co miesi─ůc (w histeroskopii bez zmian), nawet pomimo Duphastonu.Te dni przed miesi─ůczk─ů s─ů okropne w sensie fizycznym i psychicznym, plamienia i b├│le wywo┼éuj─ů u mnie ogromny niepok├│j-tak bardzo chcia┼éabym zastosowa─ç jakie┼Ť skuteczne leki,kt├│re...
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=11720


Temat: Wyniki prolaktyny a plamienia
Witam Panie Doktorze Mam problem, plamienia przedmiesi─ůczkowe od prawie dw├│ch lat. Zwykle te plamienia trwaja do kilku dni przed miesi─ůczk─ů, ale w tym cyklu mam je ju┼╝ od 15 dc w┼é─ůcznie. W zwi─ůzku z tym zrobi┼éam sobie badania hormom├│w w 22dc i oto wyniki: progesteron 15,3 przy normie 0,95 - 21 estradiol 185 przy normie 27 - 246 prolaktyna 25,5 przy normie 1,9 - 25 oraz prolaktyna po obci─ů┼╝eniu 197 Pytanie moje brzmi czy owe plamienia mog─ů by─ç spowodowane t─ů podwy┼╝szon─ů...
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=30268


Temat: Plamienia przedmiesi─ůczkowe i starania o dziecko
...pami─Öta┼éam o tabletkach. Inne wyt┼éumaczenie jakie zosta┼éo mi przedstawione to, to ┼╝e powinnam zmieni─ç tabletki i poczeka─ç kilka miesi─Öcy a┼╝ organizm przywyknie. Pewnego dnia postanowi┼éam, ┼╝e ko┼äcz─Ö opakowanie tabletek i rezygnuje z tej metody. My┼Ťla┼éam, ┼╝e plamienia si─Ö zako┼äcz─ů. Okaza┼éo si─Ö, ┼╝e jednak nie. Przez pierwszy rok po odstawieniu tabletek miewa┼éam plemienia mi─Ödzy miesi─ůczkowe. Potem co┼Ť si─Ö zmieni┼éo, teraz mam tylko plamienia przedmiesi─ůczkowe jakie┼Ť 4-5 dni przed dniem spodziewanej miesi─ůczki. D┼éugo┼Ť─ç cykli to oko┼éo 28-33 dni, sporadycznie bywa inaczej. Wykona┼éam ju┼╝ badania USG i wszystko jest w porz─ůdku, mam owulacje. Jako dziecko mia┼éam nadczynno┼Ť─ç tarczycy wi─Öc i to postanowi┼éam sprawdzi─ç . Moje wyniki to TSH 2.19, FT3 3,426 pmol/I norma 3,2-7,0 a FT4 13,73 pmol/I norma 3-24. Ostatnio mia┼éam tak┼╝e robione badanie estradiolu 126 pg/ml 14dc....
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=6332


Temat: Endometrioza-czy mo┼╝na z ni─ů wygra─ç.
...uda─ç si─Ö zaj┼Ť─ç w ci─ů┼╝─Ö. Je┼Ťli mo┼╝e ona zaburza─ç owulacj─Ö, funkcjonowanie cia┼éka ┼╝├│┼étego, je┼Ťli wywo┼éuje niekorzystny wp┼éyw na ┼Ťrodowisko otaczaj─ůce potencjalny zarodek- to czy mo┼╝e uda─ç si─Ö np. inseminacja. Czy zarodki po transferze w metodzie in vitro wytrzymuj─ů te niekorzystne wp┼éywy. Ju┼╝ trac─Ö wiar─Ö, ┼╝e z t─ů chorob─ů mo┼╝na wygra─ç. Jak w zegarku mam zawsze od ok.16 dnia cyklu b├│le w krzy┼╝u, a od 21-22 pojawiaj─ů sie plamienia przedmiesi─ůczkowe. Endometrioz─Ö mia┼éam leczon─ů przez 4 miesi─ůce Dipherelin─ů i te objawy z┼éagodnia┼éy-zw┼éaszcza plamienia. Czy endometrioza mo┼╝e odpowiada─ç za te dolegliwo┼Ťci i dawa─ç takie plamienia (histeroskopia nie wykaza┼éa zmian w macicy). I ostatnie moje pytanie- obawiam si─Ö przysz┼éo┼Ťci z t─ů chorob─ů, bo je┼Ťli ona lubi rozrasta─ç si─Ö to co mnie czeka-ci─ůg┼ée operacje lub powtarzane wywo┼éywanie menopauzy, czy...
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=9704


Temat: Prosz─Ö o porad─Ö
...zawsze 5 dni bez wcze┼Ťniejszych plamie┼ä.W tym miesi─ůcu temperatur─Ö przed okresem mia┼éam co dzie┼ä ok.37,5 .Dwa dni przed okresem dosta┼éam leciutkich plamie┼ä (br─ůzowe) a okres dopiero dnia trzeciego-ale temperatura nie spadala ─ů┼╝ do tego dnia.Ten okres mam bardziej obfity ni┼╝ normalnie i trwa ju┼╝ 6 dzie┼ä-ko┼äc├│wka.I tak si─Ö zastanawiam czy co┼Ť jest nie tak?Czy czasami tak bywa? Dodam ┼╝e staramy si─Ö z m─Ö┼╝em o dziecko.Martwi─ů mnie troszk─Ö te plamienia przedmiesi─ůczkowe poniewa┼╝ wcze┼Ťniej ich nie mia┼éam. Prosz─Ö o porad─Ö i POZDRAWIAM.
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=13989


Temat: Do Pana Dr J. Domitrza
...przewag─ů LH.Potem te zmiany ust─ůpi┼éy.Pojawi┼é sie za to obfity objaw ┼Ťluzu okoloowulacyjnego z wysokim w okresie owulacji estradiolem ok. 1600 bez stymulacji.Potem te objawy te┼╝ ust─ůpily.Chcia┼éam zaj┼Ť─ç w ci─ů┼╝─Ö ale nie udawa┼éo si─Ö.W II fazie cyklu ┼╝le si─Ö czu┼éam,pobolewa┼éo mnie w krzy┼╝ach,progesteron by┼é 8 lub 12.Bra┼éam 6 mies. Duphaston na II faz─Ö,potem 3 stymulacje Clo i Pregnylem i ci─ůzy nie by┼éo.Potem zacz─Ö┼éy si─Ö plamienia przedmiesi─ůczkowe i coraz gorszy stan w II fazie cyklu. Laparoskopia (d┼éugo niestety trwa┼éo zanim si─Ö na ni─ů odwa┼╝y┼éam) wykaza┼éa endometrioz─Ö.Po Dipherelinie objawy nieco z┼éagodnia┼éy.Jednak
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=11117


Temat: Prolaktyna a leczenie niep┼éodno┼Ťci
...CZ─śSTYCH PRZYCZYN. Zale┼╝nie od warto┼Ťci st─Ö┼╝e┼ä PRL i czasu trwania hiperprolaktynemii obserwuje si─Ö m.in. nast─Öpuj─ůce objawy kliniczne zwi─ůzane z zaburzeniem czynno┼Ťci jajnik├│w: l niewydolno┼Ť─ç cia┼éka ┼╝├│┼étego, llbrak owulacji, llzesp├│┼é napi─Öcia przedmiesi─ůczkowego, ll cz─Öste miesi─ůczkowania, ll krwawie┼ä acyklicznych, ll bolesnych stosunk├│w p┼éciowych, ll utraty libido, ll guz├│w sutka.l Bolesne miesi─ůczkowanie, a tak┼╝e plamienia przedmiesi─ůczkowe najcz─Ö┼Ťciej s─ů spowodowane niewydolno┼Ťci─ů cia┼éka ┼╝├│┼étego. Wi─ů┼╝e si─Ö z ni─ů r├│wnie┼╝ wyst─Öpowanie w II fazie cyklu p┼éciowego, najcz─Ö┼Ťciej 8 – 10 dni przed spodziewan─ů miesi─ůczk─ů, zespo┼éu og├│lnych i miejscowych dolegliwo┼Ťci, takich jak b├│le g┼éowy, nudno┼Ťci, wzd─Öcia, uczucie ci─Ö┼╝aru w podbrzuszu i klatce piersiowej, napi─Öcie i bolesno┼Ť─ç piersi, cz─Östomocz, dra┼╝liwo┼Ť─ç,...
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=33426


Temat: ci─ů┼╝a i hiperprolaktynemia
Jestem w pi─ůtym miesi─ůcu ci─ů┼╝y. Przed zaj┼Ťciem w ci─ů┼╝e leczy┼éam sie ponad rok na hiperprolaktynemie (Bromergon), ze wzgl─Ödu na plamienia przedmiesi─ůczkowe bra┼éam progesteron (Luteina). Bromergon odstawi┼éam jak tylko dowiedzia┼éam si─Ö o ci─ů┼╝y, a luteine bra┼éam do ok. 3 m-ca ci─ů┼╝y. Ostatnio wykona┼éam badanie na prolaktyn─Ö ze wzgl─Ödu na mleko, kt├│re s─ůczy┼éo mi si─Ö z piersi. Okaza┼éo si─Ö, ┼╝e norma zosta┼éa wielokrotnie przekroczona. Lekarz zaleci┼é powr├│t do Bromergonu. Martwi─Ö si─Ö czy b─Öd─Ö mog┼éa wog├│le karmi─ç piersi─ů po porodzie, skoro mam tak wysok─ů...
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=2141


Temat: Jak niep┼éodno┼Ť─ç zmieni┼éa Wasze ┼╝ycie.
...mog┼éam to skr├│ci─ç i nie czeka─ç 2 lata na laparoskopi─Ö-tak si─Ö jej ba┼éam, pr├│bowa┼éam jeszcze wtedy hormon├│w, zi├│┼é,"wyluzowania","niepracowania","pracowania",tak bardzo chcia┼éam, ┼╝eby uda┼éo si─Ö bez operacji.Nie wierzy┼éam,┼╝e b─Ödzie potrzebna,my┼Ťla┼éam,┼╝e to niemo┼╝liwe,┼╝e musi uda─ç si─Ö bez niej.Niestety tak si─Ö nie sta┼éo a dolegliwo┼Ťci,kt├│re towarzyszy┼éy mi przez ostatnie lata-b├│le, plamienia przedmiesi─ůczkowe by┼éy-co potwierdzi┼éa laparoskopia-spowodowane endometrioz─ů.Nie chce sobie wyrzuca─ç,┼╝e dwa lata temu by┼éam m┼éodsza,a tak to dopiero teraz startuje do inseminacji po przeleczeniu endometriozy.Ja wtedy nie mog┼éam zrobi─ç laparoskopii,nie by┼éam gotowa.┼╗ycie zwaodowe te┼╝ si─Ö pogmatwa┼éo. Nie zdecydowa┼éam si─Ö na prac─Ö,kt├│ra dawa┼éa wi─Öksz─ů satysfakcj─Ö i presti┼╝,bo ba┼éam si─Ö,┼╝e nie b─Öd─Ö...
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=9634


Temat: Endometrioza-prosz─Ö o pomoc.
Gor─ůco prosz─Ö o odpowied┼╝ na poni┼╝sze pytania: 1. Czy to prawda, ┼╝e usuni─Öcie chirurgiczne ognisk endometriozy II stopnia zwi─Öksza p┼éodno┼Ť─ç? Z tak─ů opini─ů spotka┼éam si─Ö w artykule w prasie zagranicznej. 2. Co powinnam zrobi─ç je┼Ťli po 4 mies. leczenia Dipherelin─ů prawie natychmiast pojawi┼éy si─Ö b├│le i plamienia przedmiesi─ůczkowe, cho─ç nieco mniejsze ni┼╝ przed leczeniem? W laparoskopii stwierdzono ma┼ée (do 5mm) ogniska Endometriozy, kt├│rych nie usuwano. Dro┼╝no┼Ť─ç jajowod├│w pe┼éna, histeroskopia b.z. Pierwszy cykl po Dipherelinie nie przyni├│s┼é ci─ů┼╝y. Czy w takim stanie pr├│bowa─ç inseminacji czy najpierw usun─ů─ç chirurgicznie ogniska i wtedy pr├│bowa─ç inseminacji? Mam 31 lat i jestem u kresu si┼é (b├│le , plamienia, silny zesp├│┼é...
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=8885


Temat: Miesi─ůczka
...m─Ö┼╝a,kt├│re kwalifkuje sie na in vitro),dlatego sama chcia┼éabym jak najwi─Öcej wiedzie─ç co si─Ö ze mn─ů dzeje.Mam wi─Öc serdeczn─ů pro┼Ťb─Ö o udzelenie mi wskaz├│wki jak─ů terapie ma Pan na my┼Ťli i czy moje problemy s─ů stanem przej┼Ťciowym?Czy podwy┼╝szony wynik FSH powinien mnie zaniepokoi─ç?Jest to dla mnie istotne przede wszystkim dlatego ,┼╝e nie mamy dzieci i rozpoczeli┼Ťmy rozpaczliwe starania o dzidziusia. Poziom FSH mie┼Ťci si─Ö w normie. Plamienia przedmiesi─ůczkowe mog─ů by─ç skutecznie leczone ale zlecenie lek├│w musi nast─ůpi─ç po wykonaiu badania ginekologizcnego i bardzo trudno a wr─Öcz niemo┼╝liwe jest zlecanie lek├│w przez internet. Prosz─Ö o konsultacj─Ö z kompetentnym ginekologiem specjalizuj─ůcym si─Ö w leczeniu niep┼éodno┼Ťci. Z powa┼╝aniem Jan Domitrz <font size=-1>[ Ta wiadomo┼Ť─ç zosta┼éa zmieniona przez: jan domitrz dnia 2002-04-12 08:54 ]</font>
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=307


Temat: Prosz─Ö o porad─Ö
Szanowny Panie Doktorze! Bardzo prosz─Ö o pomoc i porad─Ö. Ju┼╝ wcze┼Ťniej pisa┼éam o swoich problemach z zesp.napi─Öcia przedm. i endometrioz─ů II stopnia. Bardzo niepokoj─ů mnie wyst─Öpuj─ůce u mnie w II fazie, ju┼╝ od kilku lat, plamienia przedmiesi─ůczkowe i bardzo z┼ée samopoczucie. Jak ju┼╝ pisa┼éam histeroskopia nie wykaza┼éa zmian. Na te plamienia niezbyt pomaga sam Duphaston. Zastanawiam si─Ö czy mo┼╝liwe jest aby po┼é─ůczy─ç go z ma┼é─ů dawk─ů estrogen├│w. Czy spadek tych ostatnich w II fazie nie jest te┼╝ sprawc─ů mojego z┼éego samopoczucia i plamie┼ä w tych dniach. Kiedy┼Ť stosowa┼éam przez kilka miesi─Öcy w ostatnim tygodniu cyklu tabletki zawieraj─ůce estrogeny i...
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=10939


Temat: Historia Kajuski - Wozniaczki
Witam serdecznie, O tym ,ze mam endometrioz─Ö dowiedzialam sie dokladnie tydzien temu. Zalamalam si─Ö totalnie, ale po przeczytaniu waszych post├│w wiem, ┼╝e mo┼╝na z ni─ů walczy─ç:) Pierwsze moje podejrzenia, ┼╝e cos jest nie tak mia┼éy miejsce w listopadzie 2008r. Wtedy te┼╝ zacz─Öli┼Ťmy starania o dziecko. Ka┼╝dy moj okres to by┼éa trauma, 2 dni ci─ůg┼éego b├│lu, plamienia przedmiesiaczkowe trwaj─ůce nawet 2 tyg, bole brzucha juz na tydzien przed okresem. lekarze mowili taka Pani natura, boli bo ma Pani ty┼éozgi─Öcie. W lutym 2009r udalam si─Ö do lekarza od niep┼éodno┼Ťci (pono─ç jeden z lepszych specjalist├│w:/). lekarz powiedzil, jest Pani zdrowa, prosze starac si─Ö dalej. Na moje plamienia zlecil badania hormonalne, kt├│ry wyszle idealnie. Przepisal na 3 miesiace luteine. Luteina nie pomogla, plamienia i bole...
Źródło: endometriosis.org.pl/forum/viewtopic.php?t=726


Temat: Zielarki-plotkarki:)
Kicia35 ja na plamienia przedmiesi─ůczkowe bior─Ö Duphaston, na p─Ökni─Öcie p─Öcherzyka mam dostac w tym miesi─ůcu Pregnyl. Mangusta jedno piwko jeszcze nikomu nie zaszkodzi┼éo Odstresowuj si─Ö kochana W moim przypadku piwo i wino jest zabronione-od razu dostaj─Ö grzyba , tak┼╝e mam zakaz. Zosta┼éy mi tylko 3 tabletki Duphastonu, potem miesi─ůczka i nowy cykl, a z nowym cyklem wiadomo ogromna nadzieja, ┼╝e mo┼╝e tym razem si─Ö uda Wszystkim ┼╝ycz─Ö mi┼éego dnia,...
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=57244


Temat: Czy nieprawidłowe owulacje ?
Po przebytym kilka lat temu poronieniu wyst─Öpuj─ů u mnie kilkudniowe (3-8 dni) plamienia przedmiesi─ůczkowe. Wiem, ┼╝e duphaston pomo┼╝e, ale mnie nie chodzi tylko o usuni─Öcie skutku, ale o okre┼Ťlenie przyczyny. Staram si─Ö o ci─ů┼╝─Ö i chcia┼éabym wiedzie─ç czy w cyklu nie stymulowanym lekami mam jakiekolwiek na ni─ů szanse. Ostatnio w cyklu naturalnym by┼é pecherzyk wielko┼Ťci 20 mm (11 dc USG). Czy w takim przypadku owulacje s─ů na pewno nieprawid┼éowe ?
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=2670


Temat: Prosz─Ö o porad─Ö
...jeszcze gor─ůco porposi─ç o odpowied┼║ na poni┼╝sze pytania- 1. Jak Pan Doktor oceni┼éby przedstawione powy┼╝ej badania hormonalne. 2. Co mo┼╝e by─ç przypuszczaln─ů przyczyn─ů tych denerwuj─ůcych plamie┼ä przedmiesi─ůczkowych (endometrioza?, PMS?, jakie┼Ť wahania hormonalne?) i czy mog─Ö liczy─ç na to, ┼╝e przy odpowiednim leczeniu one ust─ůpi─ů, czy musz─Ö pogodzi─ç si─Ö z faktem ich istnienia. 3. Dlaczego w┼Ťr├│d objaw├│w endometriozy wymienia si─Ö plamienia przedmiesi─ůczkowe- czy s─ů to plamienia np. z ognisk tej choroby, czy te┼╝ mo┼╝e ona wywo┼éywa─ç niewydolno┼Ť─ç II fazy cyklu i dlatego s─ů takie plamienia. Przepraszam za a┼╝ 3 pytania.
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=10939


Temat: b├│le jajnik├│w
od kilku miesi─Öcy w ostatnim dniu okresu mam b├│le jajnik├│w, co to oznacza? dodam, ┼╝e odk─ůd staram si─Ö od p├│┼é roku odziecko okres zacz─ů┼é si─Ö sp├│┼║nia─ç, mam plamienia przedmiesi─ůczkowe, nie robi┼éam ┼╝adnych bada┼ä.
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=28056



© 2009 Naruto ,,Dream ,, Sasuke,Sakura | Biografia.

Strona Główna ekofibra g3neon